KIROPRAKTIIKKA

Eläinlääkärin toteuttamaa laadukasta hoitoa

Kiropraktiikka sopii kaikille, sekä lemmikeille joilla on jo tiedossa olevia tuki-ja liikuntaelimistön ongelmia, sekä ennaltaehkäisevästi ennen näkyvän vamman syntymistä. Lähestulkoon kaikilla koirilla on joissakin nivelissä liikerajoitteita, ja toisaalta joissakin nivelissä saattaa olla yliliikkuvuutta. Tasapainon korjaaminen ennaltaehkäisee isompia vammoja ja helpottaa jo nivelrikkoisten koirien liikkuvuutta ja usein lievittää kivun määrää.

ELL Jenni Lehtinen

Tyypillisiä kiropraktiikassa hoitamiani potilaita ovat vanhenevat lemmikit, urheilu-ja käyttökoirat, "mystisesti" ontuvat potilaat, nivelrikko ja spondyloosi potilaat, sekä erilaiset selkävammat. Ilahduttavan monet tuovat koiransa myös hoidettavaksi ja tutkittavaksi ennaltaehkäisevästi. Kiropraktiikka voi myös auttaa potilaita joilla on virtsankarkailua, ajoittaista oksentelua, täyttyviä anaalirauhasia, matkapahoinvointia, ummetusta, pureskeluvaikeuksia jne. Eläinlääkäritaustani auttaa myös erottelemaan minkälaiset ongelmat vaativat lääke- tai kirurgista hoitoa, näin lemmikksi saa parhaan mahdollisen avun.

Aina ei  voida hoitaa suoraan akuutisti vaurioitunutta kohtaa, mutta ympäröivien kudosten ja nikamien käsittelyllä autetaan verenkiertoa ja kehon omia paranemiseen liittyviä prosesseja. Terapialaseria käytetään osana hoitoa lähestulkoon kaikilla potilailla (sisältyy hintaan). Laseria voi käyttää myös suoraan vaurioituneeseen kohtaan, jos kiropraktiikka ei siihen sovellu. Tarpeen mukaan käytetään myös pehmytkudostekniikoita hoidon osana. 

Kiropraktiikka soveltuu kaikille eläimille. Vaikka koirapotilaita on selvästi yli 90 % hoidettavista, hyötyvät monet muutkin lajit hoidost. Esimerkiksi kissoilla on usein jäykkyytta ja nivelrikkoa, minkä omistaja huomaa kun kissa ei enää hyppää sen korkeimman kaapin päälle, tai kun kissa ei enää pidä selän/takapään paijaamisesta. Kissat myös sietävät hoidon yllättävän hyvin, ja aina mennään potilaan ehdoilla eläinlajista riippumatta.